Η ομορφιά ενός  ακμάζοντος  φυτεμένου ενυδρείου είναι αναμφισβήτητη, είναι σαν ένα εξωτικό κομμάτι της φύσης στο σαλόνι σας. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να περάσουν επίπεδο σε ένα ζωντανό ενυδρείο βιότοπο  επειδή νομίζουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μερικοί  έχουν δοκιμάσει, και απέτυχαν, και αποφάσισαν ότι τα ζωντανά φυτά δεν είναι γι 'αυτούς. Όποια και αν είναι η αιτία για τη μη διατήρηση των ζώντων φυτών , η αλήθεια είναι ότι η διατήρηση ζωντανών φυτών μπορεί να είναι πανεύκολη με μια μικρή καθοδήγηση από σωστές πηγές ή ανθρώπους για να βοηθήσει στις πιθανότητες επιτυχίας σας. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία φυτών διαθέσιμη στην αγορά  , εδώ αναφέρουμε τα  top δέκα ίσως φυτά που δίνουν μια άλλη διάσταση στο ενυδρείο!. Έχω χωρίζονται αυτά σε δύο ομάδες, με μικρότερα φυτά που αναφέρονται ως φυτά πρώτο πλάνο, το οποίο είναι επίσης κατάλληλο για μικρότερα ενυδρεία. Η δεύτερη ομάδα είναι για τα μέσα του εδάφους και το υπόβαθρο των φυτών, το οποίο θα λειτουργήσει καλά, φυτεύτηκαν πίσω από τα φυτά στο προσκήνιο και μπορούν να ενσωματωθούν σε ψηλότερο ενυδρεία.

Προσκήνιου (μπροστινά)  Φυτά Ενυδρείου

java moss JavaMoss (Vesiculariadubyana)είναι σχετικά όχι πολύ απαιτητικό  μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια να επιπλέει ή να δεθεί σε ένα βραχάκι ή ξύλο με πετονιά ή κλωστή μέχρι το φυτό να δέσει τις ρίζες του στο αντικείμενο, μετά αφαιρούμε το δέσιμο του. Είναι πολύ θεμιτό φυτό για το προσκήνιο και ιδανικό για κρυψώνες των νεογέννητων ψαριών! Το javaθα ευδοκιμήσει και σε χαμηλό φωτισμό και δεν απαιτεί ειδική φροντίδα

moss ball Moss Balls (Chladophora aegogrophila) java mossJava Moss (Vesicularia dubyana) είναιμέτριααπαιτητικό. Μπορεί να αφεθεί να επιπλεύσει ή στερεωθεί σε μια επιφάνεια όπως το ξύλο ή βράχια (άγκυρα στη θέση του με πετονιά ή κλωστή και αφαιρέστε τους δεσμούς όταν το φυτό έχει δέσει πλέον). Θα αποτελέσει «χαλάκι» που παρέχει κρυψώνες για τα ασπόνδυλα και τα νεογέννητα  ψάρια, καθώς και ένα χαμηλής  υφής όμορφο πρώτο πλάνο στο ενυδρείο. JavaMoss θα ευδοκιμήσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενυδρεία, και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

 AnubiasbarterivrnanaAnubiasNana (Anubiasbarterinana)AnubiasnanaAnubias Νανά ( «Νανά» Anubiasbarteri) Υπάρχουν διάφορες μορφές Anubiasbarteri, που έχουν αναπτυχθεί για χρήση ενυδρείο, με την  AnubiasNanaνα είναι η πιο κοινή. Τα Anubias φυτά χαρακτηρίζονται από ευρύ, παχιά, σκούρα πράσινα φύλλα τους. AnubiasNana είναι ένα εξαιρετικά σκληρό φυτό, το οποίο μπορεί να διατηρηθεί με τα ψάρια που μπορούν να τρώνε άλλα πιο ευαίσθητα είδη φυτών. Αυτό το φυτό θα ευδοκιμήσουν σε χαμηλή έως μέτρια φως ενυδρεία, καθώς και ένα ευρύ φάσμα των συνθηκών του νερού. Είναι πρωταθλητής επιβίωσης και μακροζωϊας στο ενυδρείο!

narrow leaf sword NarrowleafChainSword (Echinodorustenellus) Αλυσίδα swordNarrowleaf Αλυσίδα Sword (Echinodorustenellus) Επίσης γνωστό ως πυγμαίος Αλυσίδα Sword, και είναι ένα από τα μικρότερα της οικογένειας σπαθίφυλλων, και μια εξαιρετική επιλογή ως ένα πρώτο πλάνο των φυτών, ή για μικρά ενυδρεία. Τα Στενόφυλλα Αλυσίδα Sword είναι ανεκτικά από ένα ευρύ φάσμα των συνθηκών του νερού, αλλά απαιτεί μέτρια έως υψηλή φωτισμού για να διατηρήσει το μικρό της μέγεθος.

brasiliensis MicroSword – (Lilaeopsisbrasiliensis) μικρο swordMicroSword - (Lilaeopsisbrasiliensis) MicroSword είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυτό προσκήνιο, και είναι σταθερό για την υδρόβια κηπουρική όλων των επιπέδων. Το φυτό αυτό σχηματίζει πυκνό πράσινο χαλί, τα οποία μοιάζουν με ένα πράσινο χαλί κατά μήκος του κάτω μέρος του ενυδρείου. Ανεκτικό από ένα ευρύ φάσμα των συνθηκών του νερού, αυτό το φυτό είναι ένας γρήγορος καλλιεργήσιμος, αλλά απαιτεί ισχυρό φωτισμό για να κρατήσει ένα μικρό πυκνό εμφάνιση.

Μεσαίου-εδάφους και  Φυτά ενυδρείου για το πίσω μέρος

 echinodorus bleheriAmazonSword (Echinodorusbleheri)ΑmazonswordAmazonSword (Echinodorusbleheri) Η AmazonSword είναι ένα από τα πιο εμβληματικά φυτά ενυδρείου που χρησιμοποιούνται στο χόμπι, και είναι ίσως ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται, όταν σκέφτονται για τα φυτά του ενυδρείου. Αυτά τα φυτά είναι ανεκτικά από ένα ευρύ φάσμα των συνθηκών του νερού, και μπορεί να γίνουν  αρκετά μεγάλα. Αυτά τα φυτά μπορούν επίσης να επιβιώσουν σε συνθήκες χαμηλού ή μεσαίου φως, αλλά θα ευδοκιμήσουν σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα φωτός. Να είστε προσεκτικοί για να μην φυτέψετε μικρότερα είδη κοντά σε αυτό το φυτό, δεδομένου ότι θα επισκιάσει μικρότερα φυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

microsorium pterotus JavaFern (Microsorumpteropus)javafernJavaFern (Microsorumpteropus) JavaFern είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που ανέχεται ένα ευρύ φάσμα συνθηκών. Μπορούν να ανεχτούν χαμηλότερες φωτισμού, καθώς και το υψηλότερο pH και σκληρό νερό των κιχλίδων ενυδρεία και ενυδρεία με υψηλότερη φωτισμό. Μπορούν ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υφάλμυρο νερό ενυδρεία με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Το JavaFern μπορεί εύκολα να συνδεθεί με driftwood και βράχια, και μπορούν  να αναπτυχθούν τα φύλλα τους  μέχρι 50 εκ  

 cryptocotyne tropicaCryptocoryne (Cryptocorynewendtii)CrytocoryneWendtiiCryptocoryne (Cryptocorynewendtii)  Cryptocorynewendtii είναι ένα από τα πιο δημοφιλή των φυτών Cryptocoryne, που συνήθως αποκαλούνται κρύπτες. Είναι προσαρμόσιμο στις περισσότερες συνθήκες ενυδρείου, αν και οι συνθήκες στις οποίες ζει θα επηρεάζουν συχνά την  μορφή του ανάλογα τον φωτισμό. Όταν μεγαλώσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, θα γίνει ψηλότερο και πιο δυσδιάκριτη. Οι  Κρύπτες που καλλιεργούνται σε υψηλότερο φως τυπικά θα παραμείνει πιο συμπαγής με ευρύτερα φύλλα. Το χρώμα ποικίλλει επίσης σε μεγάλο βαθμό. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές στο εμπόριο ενυδρείο είναι πράσινο, κόκκινο και χάλκινο.

 Anubias congensisAnubiasCongensis( Anubiasbartericongensis’)AnubiascongensisAnubiasCongensis ( «congensis» Anubiasbarteri) Το AnubiasCongensis είναι μια άλλη μορφή που αναπτύχθηκε για ενυδρεία από Anubiasbarteri φυτό. Congensis έχει σκούρο πράσινο, κηρώδες, δόρυ-διαμορφωμένα φύλλα που αναπτύσσονται σε ένα μέσο ύψος περίπου 15 ίντσες. Όπως τα περισσότερα από τα φυτά ενυδρείου Anubias, αυτή η παραλλαγή είναι προσαρμόσιμη σε ένα ευρύ φάσμα των συνθηκών του ενυδρείου, και ευδοκιμεί σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα φωτός.

 sagittaria broad leaf copyrightSagittaria (Sagittariasubulata)SagittariasubulataSagittaria (Sagittariasubulata) subulata είναι ένα λεπτό, με γρασίδι φυτών. Τα φύλλα είναι πράσινα σε χρωματισμό με ορισμένες περιοχές της κοκκινωπό καφέ. Υπάρχει και  "νάνος" παραλλαγή και είναι συχνά διαθέσιμο στο εμπόριο , καθώς και το "κανονικό" subulata αλλά το ύψος είναι συχνά εξαρτάται από το φωτισμό? τα φυτά θα αυξηθεί ψηλότερο στο χαμηλότερο φωτισμό, αλλά θα παραμείνουν πιο συμπαγή και θα εξαπλωθούν πλαγίως σε υψηλότερες φωτισμού. Subulata θα ευδοκιμήσουν σε ένα ευρύ φάσμα των συνθηκών του νερού και του φωτός, και μπορεί να ανεχθεί υφάλμυρα περιβάλλοντα νερό με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.